Bekijk de andere projecten

TULiPPS – Van Caem Transporten

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

240 zonnepanelen
62.000 kWh energieproductie per jaar
Renovatie
Spuiweg 16 , Waalwijk , Nederland
51.70, 5.05
2021
Industrie
TULiPPS | BIPV.world
Gevel
Geventileerde gevel
Zwart/donkerblauw
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee

In het kort

De zonnegevel is opgebouwd uit 240 randloze zonnepanelen en 256 aluminium composiet cassettes van Plastica. Iedere rij zonnepanelen is geplaatst onder een andere hoek wat de ontwerpvrijheid en flexibiliteit toont van het door TULiPPS ontwikkelde Click-&-Go bevestigingssysteem.

Galerij

In detail

De zonnegevel is opgebouwd uit 240 randloze zonnepanelen en 256 aluminium composiet cassettes van Plastica. Iedere rij zonnepanelen is geplaatst onder een andere hoek wat de ontwerpvrijheid en flexibiliteit toont van het door TULiPPS ontwikkelde Click-&-Go bevestigingssysteem. Het Click-&-Go bevestigingssysteem is ontworpen om randloze
zonnepanelen, met uiteenlopende afmetingen, onzichtbaar en veilig te bevestigen in landscape of portrait positie. Deze flexibele montagewijze zorgt voor maximale ontwerpvrijheid voor architecten en constructeurs.

De gevel bij Van Caem produceert, per vierkante meter zonnepaneel, gemiddeld 155 kWh per jaar. De totale verwachte productie is 62.000 kWh per jaar, voldoende om 18 huishoudens een jaar lang te voorzien van elektriciteit.

Dit innovatieve bevestigingssysteem is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Het kan worden toegepast op gevels van bedrijfspanden, flatgebouwen en andere hoogbouw façades. Het systeem is ontwikkeld voor architecten en bouwprofessionals om esthetisch en veilig te kunnen voldoen aan de nieuwste BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouw) eisen.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.