2023 BIPV award

Maak kennis met de jury van dit jaar en zie welke projecten zijn genomineerd

De jury

De BIPV Award bestaat om aandacht de trekken aan projecten die de pracht en kracht van BIPV duidelijk maken.
Hieronder leest u meer over de jury van de komende editie van de BIPV Award. Voor de 2023 BIPV Award kijken we naar projecten die in 2022 of 2023 zijn uitgevoerd of nog in uitvoering zijn!

Dr. Pierluigi Bonomo

Met een doctoraat in Construction-Engineering/Architecture is Pierluigi actief als onderzoeker in R&D-projecten, industriƫle ontwikkelingen, design & test met industrieƫn, pilot constructies en sensibiliseringsactiviteiten op BIPV op federale, Europese en internationale schaal. Hij is lid van de expertgroep van Task 15 IEA-PVPS bij het International Energy Agency en hoofd van het innovatieve gebouwschilteam van BIPV bij SUPSI.

AngĆØle Reinders

AngĆØle Reinders is hoogleraar ā€˜Design of Sustainable Energy Systemsā€™ aan de faculteit Mechanical Engineering van de Technische Universiteit Eindhoven. Ze streeft naar een optimaal gebruik en integratie van duurzame energietechnologieĆ«n in producten, gebouwen en lokale infrastructuren. In dit ontwerpgedreven onderzoeksthema worden verbeterde ontwerpen van duurzame energiesystemen verkend en ook ontwikkeld door middel van simulatie, prototyping en testen. Er bestaat een sterke interesse in geoptimaliseerde toepassingen van zonne-energietechnologieĆ«n in de context van gebouwen en mobiliteit en aanverwante energietechnologieĆ«n die opslag, verbeterde gebruikersinteracties en flexibiliteit van duurzame energie ondersteunen.

Cees Metz

Cees Metz is architect sinds 1988 en zelfstandig sinds 1993. In al die jaren heeft hij kennis en ervaring opgebouwd die strekt van woningbouw tot kantoren en zorgcentra; vanaf het programma van eisen tot en met de eindoplevering.
Metz architecten is actief in de gezondheidszorg met ouderen- en gehandicaptenhuisvesting; in de bedrijfssector met kantoren en bedrijfsgebouwen; in de recreatiesector met horecapaviljoens, vakantieverblijven en een museum en in de woningbouw, zowel particulier als seriematig.
Tegenwoordig verloopt geen project zonder uitvoerige aandacht voor duurzaamheid; waaronder de toepassing van zonnepanelen ā€“ bij voorkeur geintegreerd.

Criteria

De criteria voor de 2023 BIPV Award zijn: