Over BIPV Nederland

Slim en mooi bouwen met zonne-energie

Over ons

Als BIPV Nederland zijn we ervan overtuigd dat als we zonnepanelen mooier maken en integreren in de ontwerpen van gebouwen, ze nog vaker worden toegepast. We zien BIPV echt als een kans om de energietransitie te versnellen en de wereld duurzamer te maken. Daar maken we ons graag hard voor. Want slim én mooi bouwen met zonne-energie: dat kan.

BIPV is nog redelijk onbekend. Onder de naam BIPV Nederland hebben een aantal ondernemers, kennisinstellingen en brancheorganisaties op het gebied van BIPV daarom de krachten gebundeld om daar verandering in te brengen.

Multidisciplinaire samenwerking

Voor het succes van BIPV is samenwerken cruciaal. We moeten de vele individuele oplossingen vertalen naar samenhangende systemen en innovaties. Er zijn in feite drie sectoren die samen één worden: de bouw-, installatie- en de zonne-energiesector. Daarom streeft BIPV Nederland naar een multidisciplinaire aanpak, waarin de hele keten is vertegenwoordigd.

Activiteiten

Om BIPV voor het voetlicht te brengen, kunnen bedrijven hun BIPV-projecten kosteloos op deze website presenteren. Met de breedte van de oplossingsrichtingen hopen we architecten en projectontwikkelaars te inspireren om tot duurzame ontwerpen te komen.

Daarnaast hebben we de BIPV Award en BIPV Publieksprijs gelanceerd om verdere ruchtbaarheid te geven aan BIPV. Uit alle projecten die gedurende een jaar aan deze site zijn toegevoegd, kiezen een deskundige jury en het publiek jaarlijks hun winnaar. Dit gaat uiteraard gepaard met de nodige publiciteit.

En ten slotte delen we op deze site objectieve en relevante informatie op het gebied van geïntegreerde zonnepanelen, om zo de kennis over BIPV te vergroten. Het spreekt voor zich dat we de projecten en nieuwsberichten van deze website ook op onze social mediakanalen delen, om zo extra zichtbaarheid en bekendheid te genereren.

Ontstaan en subsidie

BIPV Nederland werd in 2018 opgericht en komt voort uit het project Werkelijk Bouwen aan BIPV. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van OP-Zuid, de provincie Noord-Brabant en de EU.