Bekijk meer nieuwsberichten

BIPV Nederland gaat verder onder de vlag van Holland Solar

20 december 2022

Samen krijg je meer voor elkaar dan alleen. Daarom heeft BIPV-Nederland besloten verder te gaan als onderdeel van Holland Solar. Vanuit de nieuwe werkgroep BIPV binnen Holland Solar zullen partijen met geïntegreerde zonne-energiesystemen dit belang blijven vertegenwoordigen. Samen blijven we werken aan de randvoorwaarden van een duurzame groei van de sector als geheel.

“Holland Solar is verheugd dat BIPV-Nederland Holland Solar komt versterken”, aldus Wijnand van Hooff, directeur Holland Solar.

BIPV Nederland bestaat sinds 2018 en heeft als doel het promoten van het gebruik van Building Intergrated PV (BIPV) en het stimuleren van innovatie. BIPV Nederland was een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven die gezamenlijk de belangen van de BIPV sector behartigen en werken aan de promotie van BIPV in Nederland.

“BIPV Nederland is vijf jaar geleden opgericht om meer bekendheid te geven aan de mooie Nederlandse BIPV producten. Dat is goed gelukt. Wij willen nu zorgen dat er nog meer aandacht komt voor BIPV vanuit regelgeving en overheden. Dat is het gebied waar Holland Solar erg goed in is. Ze hebben de juiste kennis en contacten, dus een samenwerking is ideaal. Fijn dat het bestuur van Holland Solar en Wijnand ons zo positief in de Holland Solar community ontvangen hebben. Samen maken we Solar in Nederland nog groter en beter!”, zegt Ruud Derks, voormalig voorzitter van BIPV Nederland en de huidige voorzitter van de BIPV-werkgroep van Holland Solar.

De leden van BIPV Nederland zullen binnen Holland Solar doorgaan met hun activiteiten in de werkgroep BIPV.  Ben je bestaand lid van Holland Solar en wil je graag deelnemen aan de werkgroep BIPV? Dan ben je van harte welkom! Stuur hiervoor een mail naar jasper.ensing@hollandsolar.nl.