Bekijk meer nieuwsberichten

Proefschrift Michiel Ritzen, Zuyd Hogeschool

18 oktober 2017

Op 12 oktober 2017 heeft ons BIPV Nederland-lid Michiel Ritzen zijn proefschrift ‘Environmental impact assessment of Building Integrated Photovoltaics’ succesvol verdedigd. Een korte samenvatting van zijn proefschrift:

Door de continue toename van fossiele brandstoffen, onder andere in de gebouwde omgeving, ontstaat een steeds grotere impact op het milieu. Binnen de Europese Unie is afgesproken dat eind 2020 alle nieuwe gebouwen moeten worden bijna Nul-Energie-Gebouwen, en tegen het einde van 2050 dienen de woningen volledig nul-op-de-meter te zijn. Om de verbetering van de energieprestatie te bereiken dient PV toegepast te worden in de gebouwde omgeving (BAPV) of geïntegreerd is in de gebouwschil (BIPV).

In BIPV de energie tonen prestaties en materiaalverbruik een sterke wisselwerking, die is niet volledig geregeld opgenomen zijn in huidige milieubeoordeling tools. Daarnaast hebben deze tools belangrijke tekortkomingen, omdat zij door middel van weging van de verschillende indicatoren functioneren, en niet gerelateerd zijn aan draagkracht, en gebaseerd zijn op een lineair proces. De belangrijkste doelstelling van dit onderzoek was een kader voor een niet-gewogen circulaire ecologische draagkracht te ontwikkelen op basis van milieu-effectbeoordeling van BIPV. Het kader omvat de milieu-impact van energieprestaties en materiaalverbruik van BIPV, en geeft uiting aan de milieu-impact in de vordering op de draagkracht. Twee benaderingen werden toegepast om het realiseren van deze doelstelling; een numerieke benadering op het gebied van milieu-effectrapportage model ontwikkeling, en een experimentele aanpak die betrekking hebben op de metingen van de prestaties van de BIPV en milieubeoordeling model toepassing in een veldtest.

[dt_button link=”https://www.zuyd.nl/~/media/Files/Onderzoek/Promovendi/e-book%20Dissertatie%20Michiel%20Ritzen.pdf” target_blank=”false” button_alignment=”default” animation=”fadeIn” size=”medium” style=”default” bg_color_style=”default” bg_hover_color_style=”default” text_color_style=”default” text_hover_color_style=”default” icon=”fa fa-chevron-circle-right” icon_align=”left”]Lees hier het volledige proefschrift[/dt_button]