Bekijk de andere projecten

BIPV.world – van Caem Transporten te Waalwijk

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

240 zonnepanelen
73 kWp geïnstalleerd vermogen
61.997 kWh energieproductie per jaar
540 m2 oppervlakte
Renovatie
Spuiweg 16, Waalwijk, Nederland
51.695528, 5.046367
2021
Industrie
BIPV.world BV | BIPV Projects BV | TULiPPS BV
Gevel
Geventileerde gevel
Zwart/donkerblauw
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee

In het kort

Nederlands grootste BIPV gevel op een bedrijfspand. De installatie beslaat 540 vierkante meter maakt gebruik van het innovatieve Click&Go montagesysteem van TULiPPS en is gerealiseerd door BIPV Projects BV. De zonnegevel bestaat uit 240 frameloze zonnepanelen en 256 aluminium composiet cassettes.

Galerij

In detail

Nederlands grootste BIPV gevel op een bedrijfspand. De installatie beslaat 540 vierkante meter maakt gebruik van het innovatieve Click&Go montagesysteem van TULiPPS en is gerealiseerd door BIPV Projects BV. De zonnegevel bestaat uit 240 frameloze zonnepanelen en 256 aluminium composiet cassettes. De geschatte jaarlijkse energieproductie (kWh) van deze volgens de SCIOS Scope 12 geldende richtlijnen gerealiseerde BIPV-gevel is 62.000 kWh per jaar, gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 18 huishoudens.

Ontwerp
Het ontwerp van deze zonnegevel is gemaakt met het BIPV.world platform. Het design is tot stand gekomen met de BIPV.world Revit plugin en de project portal. Deze Revit plugin met producten bibliotheek en auto configurator helpt bij het ontwerp en de engineering van BIPV-gevels. Gebouw geïntegreerde zonnepanelen gaan hand in hand met een hoogwaardig en esthetisch design.

TULiPPS Click&Go montage systeem
De complete BIPV gevel wordt geprefabriceerd geleverd door BIPV Projects BV. Het Click&Go montagesysteem is ontworpen om frameloze zonnepanelen van verschillende afmetingen veilig en onzichtbaar te monteren. Deze flexibele montagemethode zorgt voor maximale ontwerp vrijheid voor architecten, designers en bouwers.
Hierdoor worden ongekend korte installatie tijden gerealiseerd met minimale kansen op fouten. Een belangrijke functionaliteit van het systeem is dat elk afzonderlijk zonnepaneel eenvoudig uitneembaar is voor inspectie of onderhoud. Dit is essentieel voor lage onderhoudskosten. Uniek is ook dat zonnepanelen en traditionele gevelmaterialen gecombineerd kunnen worden in één systeem.

Technologie kenmerken:
De technologie is gericht op een kostenreductie in alle processtappen van architectonisch ontwerp van de gevellay-out tot fabricage van onderdelen en installatie van de modules op het gebouw. Kenmerken systeem:

– Met het TULiPPS Click&Go montagesysteem kan een grote verscheidenheid aan maten zonnepanelen en passieve panelen worden gemonteerd.
– Modules kunnen in staande of liggende positie worden geplaatst.
– Modules kunnen vlak op de gevel worden gemonteerd of onder een hoek.
– Ontworpen voor eenvoudige installatie.
– Modules kunnen afzonderlijk worden losgemaakt voor reparatie of vervanging.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.