Bekijk de andere projecten
Genomineerd

E-Ports B.V. – Zonnepanelen Rijwielstalling

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

48 zonnepanelen
15,12 kWp geïnstalleerd vermogen
14.000 kWh energieproductie per jaar
Nieuwbouw
Meppel, Nederland
2022
Kantoor
E-Ports B.V. | Boom B.V.
Dak
Indak
Zwart/donkerblauw
Semi-transparant
Standaardmaten
BIPV-T: Nee

In het kort

E-Ports heeft bij Boom bv uit Meppel een zonnepanelen rijwielstalling gemonteerd en geïnstalleerd voorzien van 48 Glas-Glas zonnepanelen icm met een SMA STP omvormer. De rijwielstalling is voorzien van E-Bike oplaadpunten, een EV laadpaal, een luifel en houten bankjes om droog te kunnen recreëren.

Galerij

In detail

Boom B.V., leverancier van ruim 60.000 verschillende laboratoriumproducten, wilde zijn fietsenstalling vervangen door een duurzame variant. E-Ports ontwierp en installeerde voor hen een zonnefietsenstalling op maat.

Laboratoriumleverancier Boom uit Meppel werkt actief aan het steeds verder verduurzamen van het bedrijf en de wereld om hen heen. Als familiebedrijf had Boom maatschappelijk ondernemen altijd al als vaste pijler in hun strategie. En sinds de uitbraak van het coronavirus beseffen ze nóg sterker hoe belangrijk gezondheid en een gezonde leefomgeving zijn. Ze werken daarom conform de niveaus van de CO2-prestatieladder, renoveren hun bedrijfspand om het BREEAM-NL duurzaamheidskenmerk te behalen en geven echte bomen als relatiegeschenk aan hun klanten.

En nu werd het tijd om de bestaande fietsenstalling te vervangen voor een duurzame variant. Directeur Floris Boom: “We wilden een duurzame fietsenstalling met een mooie uitstraling. Ook wilden we graag een extra overkapping die gekoppeld zit aan ons terras, zodat we daar zowel in de zomer als in de winter onder kunnen zitten met een kop koffie of onze lunch.”

“We krijgen veel positieve reacties van zowel onze medewerkers als bezoekers. De fietsenstalling heeft ook écht een mooie uitstraling. Ons energieverbruik is ook naar beneden gegaan. De zonnepanelen op de overkapping hebben een goed rendement. Samen met de zonnepanelen die op het dak van ons pand liggen, leveren ze een goede bijdrage aan ons energieverbruik.”

Boom kijkt tevreden terug op de samenwerking met E-Ports. “E-Ports heeft lekker korte lijnen en een flexibele opstelling. De afstemming van de werkvoorbereiding zoals het tekenwerk ging daarom heel soepel. En daar waar we aanpassingen wensten, kon dit ook worden aangepast. De installatie is dan ook heel snel gegaan.”

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.