Bekijk de andere projecten
Genomineerd

E-Ports B.V. – SolarParking | Kompaan College Zutphen

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

316 zonnepanelen
115,34 kWp geïnstalleerd vermogen
100.000 kWh energieproductie per jaar
Nieuwbouw
Zutphen, Nederland
2023
Onderwijs
E-Ports B.V. | Jansman Bouw B.V.
Dak
Indak
Zwart/donkerblauw
Semi-transparant
Standaardmaten
BIPV-T: Nee

In het kort

KOMPAAN COLLEGE IN ZUTPHEN KLAAR VOOR DE TOEKOMST! Een nieuw schoolgebouw én een nieuwe fietsenstalling met geïntegreerde zonnepanelen. Bij het Kompaan College heeft E-PORTS een SOLAR BIKE SHELTER gerealiseerd, waarbij 316 zonnepanelen zorgen voor een jaarlijkse energieopbrengst van 100.000 kWh-en.

Galerij

In detail

De potentie van SolarParking is groter dan gedacht! Met onze carports- en overkappingen met zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op, precies daar waar je het nodig hebt. Op de parkeerplaats! Zo ben je klaar voor de groeiende vraag naar laadpunten. En bespaar je direct op je energiekosten.

Alles draait om de toekomst bij Kompaan College Zutphen. Zo koos Kompaan op het schoolterrein voor mooie, stevige fietsenstallingen met geïntegreerde, cradle-to-cradle gecertificeerde Glas-Glas zonnepanelen in combinatie met SMA Solar STP omvormers.

Het was voor Kompaan College belangrijk dat er één ervaren partij werd ingeschakeld voor zowel de constructie als de complete PV-installatie (en alles daaromheen). Uiteindelijk gunde Jansman Bouw BV, het bedrijf dat de nieuwbouw realiseerde, de opdracht voor het ontwerp, de bouw en installatie van de zonnefietsenstalling aan E-PORTS. “Veel partijen zijn nog maar nèt begonnen en bieden losse systemen aan. Dat wilden wij absoluut niet! Wij zochten een partij mét veel ervaring die een totaalconcept bood voor de gehele constructie, de volledige realisatie van de bouw inclusief de complete PV-installatie”, verklaart Joost Versluis de keuze voor E-PORTS.

RESULTAAT
Het merendeel van de door ons gebruikte gecertificeerde GLAS-GLAS zonnepanelen in dit project zijn
Oost-West georiënteerd waardoor alle Groen Opgewekte energie direct benut kan worden. Je
voorkomt hiermee netcongestie en daarnaast wordt de Groen Opgewekte energie beter verspreid
over de dag. De Groen Opgewekte energie van de zonne-rijwielstallingen loopt nu meer synchroon
met het energieverbruik op het Kompaan College.

Het Kompaan College is zeer content met de nieuwe fietsenstallingen. Leerlingen, ouders en medewerkers reageren enthousiast en de kWh energieopbrengst is supergoed. Winst voor de organisatie, het milieu én het verminderd de file op het elektriciteitsnet!

De Glas-Glas zonnepanelen zijn voorzien van ‘1(B)1 veiligheidsglas’ en onderworpen aan de NEN-EN 12600 test voor glas voor gebouwen. Dit is de standaard beproevingsmethode voor de classificatie van vlakglas producten, waar zonnepanelen in deze toepassing ook onder vallen! Dit betekent dat het glas wel kan breken, maar dat het glas bij breuk bij elkaar wordt gehouden.
De zonnepanelen zijn getest op ‘brandveiligheid volgens UL 790’ en hebben brandklasse A, de hoogst haalbare klasse! Ook zijn ze voorzien van het BCRG-certificaat (NEN 7120, NTA 8800).

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.