Bekijk de andere projecten

FD architecten – Circulaire renovatie woonhuis met kantoor

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

400 zonnepanelen
38.400 kWp geïnstalleerd vermogen
27.500 kWh energieproductie per jaar
300 m2 oppervlakte
Renovatie
De Moer, Nederland
2023
Enkele woning
FD architecten | Robisol
Dak
Indak | Dakvullend
Zwart/donkerblauw
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee
Petra Appelhof

In het kort

Als onderdeel van de renovatie was het bestaande dak van asbest golfplaten aan vervanging toe. De bestaande dakconstructie liet het niet toe om dakpannen en zonnepanelen te stapelen. Hierdoor hebben we gezocht naar zonnepanelen die tevens al schuin dakbedekking dienen.

Galerij

In detail

De dakbedekking van de schuin kap, asbest golfplaten moest vervangen worden. De glaswol isolatie was mede asbest verdacht is ook vervangen. De sporen kap is opnieuw geïsoleerd met PUR en daarna voorzien van een dunne spaanplaat op verzoek van de verzekering. Voor de spatwater en stuifsneeuw was nog een folie nodig. De bestaande dakconstructie liet het niet toe om dakpannen en zonnepanelen te stapelen. Hierdoor hebben we gezocht naar zonnepanelen die als dakbedekking werken. Het BiTile systeem van Robisol pastte perfect qua gewicht en uitstraling. Door de kleinere afmetingen van de panelen is de uitstraling meer die van een strak pannen dak dan van een dak met panelen. Het uiterlijk waarbij de zonnecellen niet te zien zijn versterkt dit beeld. De aansluiting van dak rand, voet en nok is tevens door Robisol geleverd. Zo is een compleet nieuw energiesysteem op een bestaande constructie gerealiseerd.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.