Bekijk de andere projecten
Genomineerd

GroenOpgewekt B.V. – Energiedak Ijsselmuiden

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

675 zonnepanelen
52,65 kWp geïnstalleerd vermogen
45.080 kWh energieproductie per jaar
Renovatie
Dorpsweg 103, Ijsselmuiden, Nederland
2022
Kantoor
GroenOpgewekt B.V. | Van den Berg Architecten
Dak
Indak
Zwart/donkerblauw
Semi-transparant
Standaardmaten
BIPV-T: Nee

In het kort

In IJsselmuiden hebben we het complet dak van het kantoorpand gerenoveerd. “Het mooiste energiedak van Nederland!”

Galerij

In detail

We kregen de opdracht om de complete dakrenovatie uit te voeren gezien onze kennis en ervaring, het betrof 5 verschillende dakvlakken met diverse oriëntaties.

 

We zijn benaderd door Van de Berg Architecten uit IJsselmuiden met de vraag of wij mee wilden denken in hun plannen m.b.t. deze complete dakrenovatie. GroenOpgewekt is GroenOpgewekt niet als we daar ‘nee’ tegen zouden zeggen.

En ja, het is het mooiste, meest uitdagende energiedak van Nederland geworden, aldus Pouwel Slurink

Van de Berg Architecten was op zoek naar de meest duurzame oplossing voor de renovatie van zijn dak. Het gehele dak moest worden vernieuwd en voorzien van een veilig, duurzaam en design indak zonnepanelen installatie i.c.m. geïsoleerde dakplaten (Rc. 1.3 m2 K/W).

De vragen van Van de Berg waren o.a.: wat zijn de eisen, voorschriften, verwachtingen, wat is de beste isolatie (dakplaten), wie kan alles in ‘eigen beheer’ voor ons organiseren, hoeveel kWh-en komen er straks van het dak af en hoe?

Zo kwam men terecht bij GroenOpgewekt, als zeer ervaren zonnepanelen installateur, bekend met specials en veel ervaring met mooie maatwerk energiedaken.

Samen met Van de Berg Architecten hebben diverse varianten uitgewerkt en daarbij gekeken naar het verbruik en de opwek van de installatie. De wens was om het gehele dak te voorzien van zonnepanelen (geen dakpannen meer), echter het dak had nog wel wat uitdagingen, zoals de lichtkoepel, schoorsteen, regengoten, dakkapellen, verschillende oriëntaties en ook de randafwerking moest strak.

We hebben ons plan uitgewerkt, gepresenteerd en ‘YES’ men was onder de indruk. Alle daken, Noord én Zuid hebben we voorzien van WeVolt X-Roof zonnepanelen. De zonnepanelen hebben we aangesloten op drie SMA-omvormers en de GroenOpgewekte energie wordt zo mooi ‘gelijkmatig verdeeld over de dag’ opgewekt.

De randen zijn allemaal afgewerkt met paspanelen, ieder paspaneel heeft hier eigen eigen maat, echt maat- en vakwerk. Ook om de lichtkoepel heen hebben we ‘in het werk’ fraaie maatwerk oplossingen bedacht evenals de geïntegreerde regengoot.

“Het mooiste energiedak van Nederland!” Aldus GroenOpgewekt.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.