Bekijk de andere projecten
Genomineerd

GroenOpgewekt B.V. – Terracotta PV dak

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

94 zonnepanelen
5,45 kWp geïnstalleerd vermogen
5.200 kWh energieproductie per jaar
Renovatie
Dwingeloo, Nederland
2023
Anders
Groenopgewekt B.V.
Dak
Indak
Gekleurd
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee

In het kort

Welstand wilde geen standaard zonnepanelen op deze locatie ivm beschermd dorpsgezicht, daarom gekozen voor deze ‘esthetisch’ zeer fraaie oplossing.

Galerij

In detail

Op de zuid liggende voorzijde van het dak zijn 94 terracotta glas-glas BIPV zonnepanelen geplaatst en op de noordelijke achterzijde 20 stuks 370 Wp glas-glas PV-modules gelegd zodat er een totaalvermogen van 12,85 kWp is geïnstalleerd met een energieopbrengst van > 10.000 kWh per jaar. De zonnepanelen zijn aangesloten op 2 omvormers. Na 1 jaar gaan we kijken wat het tekort is i.v.m. de warmtepomp en elektrische auto, om dan nog een veldopstelling erbij te realiseren met het vermogen wat men dan tekort komt. Hierdoor wordt zo veel mogelijk van de eigen energiebehoefte voorzien.

De kWh opbrengstberekening (energieopbrengst) wordt bij ons vooraf rekenkundig (PVGIS) en onderbouwd vastgesteld m.b.v. zeer geavanceerde software. Voor ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt de inval van zonlicht en schaduwwerking gedurende de dag en het jaar berekend. Daarnaast wordt rekening gehouden met klimaatdata, direct en diffuus licht, de specificaties van het zonnepanelen systeem en het aantal zonuren (zonne-instraling).

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.