Bekijk de andere projecten
Genomineerd

Groenopgewekt – BIPV dak Staphorst

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

128 zonnepanelen
8,32 kWp geïnstalleerd vermogen
8.000 kWh energieproductie per jaar
Renovatie
Staphorst, Nederland
2022
Enkele woning
Groenopgewekt B.V.
Dak
Indak
Zwart/donkerblauw
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee

In het kort

Voor een renovatie van het complete dak hebben we 128 Glas-Glas zonnepanelen geïntegreerd tussen de Wienerberger Actua dakpannen, de zonnepanelen zijn aangesloten op een SMA STP omvormer en geven een geweldig mooi duurzaam en esthetisch resultaat.

Galerij

In detail

Zonnepanelen spelen een belangrijke rol bij het verduurzamen van woningen en worden steeds vaker geïntegreerd. GroenOpgewekt is hierin gespecialiseerd door het slim toepassen van BIPV zonnepanelen. De woningen behouden een uniforme uitstraling en er zijn geen dakpannen meer nodig.

‘‘Een BIPV-systeem (indak zonnepanelen) heeft naast de functie van zonnepaneel ook een bouwkundige functie, bijvoorbeeld waterkering. Kijkend naar je Total Cost of Ownership (TCO) van een heel dak, dan blijkt al snel dat de kosten voor BIPV-systeem bij een slim ontwerp concurrerend is voor zowel de aannemer als eindklant”, aldus GroenOpgewekt.

Deze installatie heeft een uitstekende ventilatie voor maximale opbrengst en een lange levensduur. Productie in Nederland, een hoge mate van recyclebaarheid en geen lood of PFAS!!

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.