Bekijk de andere projecten
Genomineerd

Plushuis B.V. – Amstelveen

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

43 zonnepanelen
15,91 kWp geïnstalleerd vermogen
16.000 kWh energieproductie per jaar
86.4 m2 oppervlakte
Nieuwbouw
Ede, Nederland
2023
Enkele woning
Plushuis | De Slimme Jongens | Studio Kees Marcelis | Bouwbedrijf Van Engen
Dak
Indak | Dakvullend
Zwart/donkerblauw
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee
Kees Marcelis, Nicolaas van Everdingen

In het kort

Bij deze bio-based woning is direct vanaf het begin van het ontwerpproces rekening gehouden met de komst van 3 BIPV-systemen. Op het huis zelf liggen in totaal 43 panelen, op de schuur 24, in totaal 24,8 kWp. Met een batterij van 30 kWh worden de pieken op de netaansluiting afgevangen.

Galerij

In detail

In het ontwerp van deze biobased woning is direct vanaf het begin van het ontwerpproces maximaal rekening gehouden met de komst van een BIPV systeem.

In bouwteam dachten alle adviserende en uitvoerende partijen mee bij het zo goed mogelijk inpassen van dit fraaie BIPV-systeem:
Architect Kees Marcelis van Studio Kees Marcelis uit Oosterbeek, adviseur passiefhuis en klimaatsystemen Nicolaas van Everdingen van Plushuis uit Ede, bouwbedrijf Van Engen uit Kockengen, De Slimme Jongens uit Zevenaar en installateur H2O uit Woerden.

Op wens van de klant is het maximaal aantal kWp gerealiseerd op beide zuiddaken en op nog een dak in de tuin waarbij gebruik is gemaakt van 30 kWh aan batterijopslag.

De 2 beschikbare dakoppervlaktes op het zuiden zijn met BIPV van 31 en 12 glas op glas modules (DMEGC DM370M6-60HBB Full Black AE02025) maximaal uitgenut, waardoor ook zo min mogelijk zetwerk als randafwerking nodig was.

Plushuis© Amstelveen is in HSB gebouwd en in 2023 opgeleverd.

De 3 BIPV-systemen van 24,8 kWp leverden op jaarbasis ca. 26 MWh op, ruim genoeg om Plus-op-de-Meter te kunnen wonen en thuiswerken.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.