Bekijk de andere projecten
Genomineerd

Plushuis B.V. – BIPV in houten woning Rhenen

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

27 zonnepanelen
10,13 kWp geïnstalleerd vermogen
10.000 kWh energieproductie per jaar
47 m2 oppervlakte
Nieuwbouw
Rhenen, Nederland
2022
Enkele woning
Plushuis B.V. | DuurzaamTS
Dak
Indak | Dakvullend
Zwart/donkerblauw
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee
Nicolaas van Everdingen (Plushuis)

In het kort

Bij deze biobased woning is vanaf het begin van het ontwerpproces maximaal rekening gehouden met de komst van een BIPV systeem. Zo zijn de hellingshoek en grootte van het dak erop aangepast.
Het zetwerk is in RVS uitgevoerd. Met 27 panelen wordt ca. 10 MWh/jaar geproduceerd voor Plus-op-de-Meter.

Galerij

In detail

In het ontwerp van deze biobased woning is direct vanaf het begin van het ontwerpproces maximaal rekening gehouden met de komst van een BIPV systeem. Zo zijn de hellingshoek en de grootte van het dak erop aangepast.

Op wens van de klanten zijn zoveel mogelijk regionale partijen betrokken, alle betrokken adviserende en uitvoerende partijen zijn afkomstig van de Veluwe: Adviesbureau Plushuis uit Ede heeft meegedacht over de integrale aanpak. Het plan is in bouwteam met architect Daan ter Avest, aannemer Kreeft uit Ede en leverancier van het BIPV-systeem DuurzaamTS uit Scherpenzeel en Nicolaas van Everdingen van Plushuis tot stand gekomen.

Het dakoppervlak is met BIPV van glas op glas modules (Sunpower Maxeon 3 SPR-max3-375-BLK) maximaal uitgenut, waardoor ook zo min mogelijk zetwerk (in RVS !) als randafwerking nodig was.

Plushuis© Rhenen is in prefab CLT gebouwd en in 2022 opgeleverd.

Het BIPV systeem van 10,13 kWp leverde over heel 2022 ca. 11 MWh op, en over 2023 9,5 mWh. Met 27 panelen wordt ca. 10 MWh/jaar geproduceerd, genoeg voor Plus-op-de-Meter wonen.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.