Bekijk de andere projecten
Genomineerd

Renovatie Buitenschil Woonhuis in Weert

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

56 zonnepanelen
20,72 kWp geïnstalleerd vermogen
15.800 kWh energieproductie per jaar
105 m2 oppervlakte
Renovatie
Weert, Nederland
51.24109110709789, 5.715949353300802
2022
Enkele woning
Green Power Zonnepanelen | Verkoelen Dak Nederland Geegden | Haex B.V. | Forma Verde
Dak
Indak | Dakvullend
Zwart/donkerblauw
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee
Joke Jongeling

In het kort

De dakpannen op het noorddak zijn vervangen door een zinken dak. Daarop zijn als indak 56 zonnepanelen aangebracht, in aanvulling op die aan de zuidzijde (equivalent van 24 panelen).
In 2012 zijn op het zuiddak custom made zonnepanelen geïnstalleerd eveneens als indak constructie.

Galerij

In detail

Ons huis uit de jaren ’70 kon op verschillende vlakken een upgrade gebruiken. De recent uitgevoerde werkzaamheden, waarvan de zonnepanelen een belangrijk onderdeel zijn, dienden drie doelen:

Om de originele spouwmuur goed te kunnen isoleren, is het buitenblad afgebroken. Er is 12 cm Resol isolatieplaat aangebracht, afgewerkt met stuc en een pearl coat. De dakpannen op het noorddak zijn verwijderd, het dak is geïsoleerd en bekleed met zink. Hiervoor is gekozen omdat het een duurzaam, onderhoudsvrij en circulair materiaal is. Daarop zijn 56 standaard zonnepanelen aangebracht, in aanvulling op die aan de zuidzijde (custom made, equivalent van 24 panelen). De constructie van zowel het dak als de gevels heeft nu een RC van minstens 6.

Eerder hadden we de begane grond vloer al geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. We verwarmen met aardwarmte via een warmtepomp die loopt op zonne-energie.

Het zinkwerk en de zonnepanelen zijn uitgevoerd door Verkoelen Dak Beegden. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemer Haex BV.
Ter completering is een bij-vriendelijke tuin naar ontwerp van Forma Verde aangelegd.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.