Bekijk de andere projecten
Genomineerd

Saint-Gobain Solutions – Plus Ultra Amsterdam

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

930 zonnepanelen
199,7 kWp geïnstalleerd vermogen
1020 m2 oppervlakte
Nieuwbouw
Amsterdam, Nederland
52.293144756517755, 4.955896538260076
2023
Kantoor
Saint-Gobain Solutions | cepezed | De Groot & Visser | Kadans Science Partner
Gevel
Geventileerde gevel
Zwart/donkerblauw
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee
Photostuip

In het kort

Plus Ultra Amsterdam is een energieneutraal gebouw. In twee gevels zijn alle dichte geveldelen voorzien van pv-panelen, zowel in het vlak als op de uitkragende vinnen Deze vinnen vergroten het totaaloppervlak aan pv-panelen, verlevendigen het gevelbeeld en vormen bovendien een passieve zonwering.

Galerij

In detail

Plus Ultra Amsterdam is een multi-tenantgebouw op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost. Het energieneutrale en gasloze gebouw biedt ruimte voor kantoren en laboratoria, staat pal naast het AUMC en is speciaal bedoeld voor innovatieve bio- en healthtechbedrijven.

De gevel
Voor de energieopwekking zijn in de twee zonnigste gevels pv-panelen verwerkt. In deze gevels zijn alle dichte geveldelen voorzien van pv-panelen, zowel in het vlak als op de uitkragende vinnen. Deze zogenoemde penanten vergroten het totaaloppervlak aan pv-panelen, verlevendigen het gevelbeeld en vormen tegelijkertijd een passieve zonwering. De zonnepanelen van het ENERGYFACADE SI CUSTOM BIPV-systeem van Saint-Gobain Solutions zijn in een all-black variant uitgevoerd en hebben een geïnstalleerd vermogen van 194.256 Wp. Voor de panelen is gekozen voor een crystal glasafwerking om een mooi, mat effect te creëren.

Het systeem
ENERGYFACADE SI CUSTOM van Saint-Gobain Solutions is een BIPV-systeem op basis van geavanceerde monokristallijne technologie (SI). Zoals de naam al aangeeft is met dit systeem maatwerk mogelijk. Voor dit project was dan ook een custom maatvoering gewenst. Het systeem heeft bovendien een grote vormvrijheid, biedt een keuze uit verschillende type glas en glasafwerkingen en heeft oneindig veel kleurmogelijkheden. De zonnepanelen worden volledig en volautomatisch geproduceerd in Europa en het systeem heeft een brandklasse B-s2, d0 conform EN 13501-1.

Projectadvisering
Omdat ieder project uniek is, denken de adviseurs van Saint-Gobain Solutions van concept tot en met realisatie mee met de ontwerper en gevelbouwer/installateur. Ze kijken mee naar de gewenste uitstraling van het gebouw en optimaliseren de geveldetaillering. Daarbij zorgen ze ervoor dat aan de gewenste eisen voor brandveiligheid, energieopwekking en constructieve veiligheid wordt voldaan.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.