Bekijk de andere projecten

Solarix – Bedrijfsverzamelgebouw Pharos

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

11.795 kWh energieproductie per jaar
340 m2 oppervlakte
Renovatie
Hoofddorp
2020
Anders
Solarix | Coare | Alkondor | Sorba | Kameleon Solar | Kuijpers
Gevel
Geventileerde gevel
Gekleurd
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Ja

In het kort

Het duurzame bedrijfsverzamelgebouw Pharos naast station Hoofddorp CS had bij herontwikkeling hele duurzame ambities. Inmiddels laat Pharos met zijn energie leverende, slimme én mooie gevel van Solarix zien dat dé gevel van de toekomst nu gerealiseerd is!

Galerij

In detail

SOLARIX ZONNEGEVEL
De Solarix zonnepanelen bevinden zich in de twee gouden banden die de verschillende bouwdelen met elkaar verbinden. De gekleurde zonnepanelen zijn opgenomen in aluminium composiet drager-elementen welke op de verschillende gebouwonderdelen zijn toe te passen. In de kleur van het paneel zit een gradiënt zodat er een dynamisch effect over het gebouw ontstaat.

PROCES
Solarix is als een van de eerste initiatoren van de ontwikkeling van Pharos gedurende het gehele proces betrokken geweest. In de bouwvoorbereiding is de samenwerking met gevelbouwer Sorba en E-installateur Kuijpers gezocht en heeft Solarix de opdracht voor de realisatie van de energie-opwekkende gevel van hoofdaannemer Coare gekregen.

Opdrachtgever: Schroder Capital (Cairn Real estate)
Project realisatie team: Coare, Alkondor, Sorba, Kuijpers, Kameleon Solar, Solarix

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.