Bekijk de andere projecten

Solarix – Buurtboost Optopper

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

2950 m2 oppervlakte
Renovatie
Amsterdam, Nederland
2022
Anders
Solarix | Vorm
Gevel
Geventileerde gevel
Gekleurd
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Ja

In het kort

In 2021 ontving Solarix uit handen van Daan van der Vorm de PROVADA Proptech Award. Een jaar verder is de eerste samenwerking een feit met de integratie van design zonnepanelen in de modulaire duurzame woonoplossing: de BuurtBoost Optopper.

Galerij

In detail

SOLARIX ZONNEGEVEL
De Solarix zonnepanelen zijn in de gevel van de Optopper verwerkt, waarmee de kleine woning voldoende energie opwekt om energieneutraal te zijn. Op de daken kunnen nog extra zonnepanelen of een groendak geplaatst worden. De panelen maken onderdeel uit van een schuin geplaatst overstek waarbij de hoekpanelen dummy’s zijn met dezelfde uitstraling. De Solarix panelen uit de grijze Dot collectie hebben een chique uitstraling en passen perfect bij het hout en de kozijnen.

In dit project is een standaard maatvoering gebruikt, die past bij de geprefabriceerde woningen. Hiermee is een betaalbare duurzame woning ontwikkeld.

Opdrachtgever Vorm heeft een aantal partijen bijeen gebracht om een prefab concept uit te denken en uit te werken dat uiteindelijk betaalbaar opgeschaald kan worden. Solarix levert de panelen en het montagesysteem in een standaard uitvoering zodat deze altijd goed geïntegreerd kunnen worden binnen het Optopper concept.

Opdrachtgever: Vorm
Project realisatie team: Vorm, DAT Bouwsystemen, Solarix

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.