Bekijk de andere projecten

Solarix – Hoofdkantoor Kuijpers

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

5.617 kWh energieproductie per jaar
130 m2 oppervlakte
Renovatie
Helmond, Nederland
2018
Kantoor
Solarix | Sorba | Kameleon Solar | Kuijpers
Gevel
Geventileerde gevel
Gekleurd
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Ja

In het kort

Het kantoorgebouw van ingenieursbureau Kuijpers heeft een primeur. Dit is het eerste gebouw in de wereld waarbij in de gevel Solar Design is toegepast.

Galerij

In detail

Kuijpers is vanaf het begin een ambassadeur voor toepassing hiervan. Door te denken vanuit design werd het in de herontwikkeling mogelijk om opwekking van duurzame energie samen te brengen met het creëren van een nieuwe identiteit voor het gebouw. In het donker verandert het gebouw in een kunstobject; de geïntegreerde ledverlichting kleurt mee met de seizoenen.

SOLARIX ZONNEGEVEL
De zonnegevel van Kuijpers is ontworpen als nieuwe huid voor het gebouw, waarbij alle aansluitingen en hoekdetails zorgvuldig zijn meegenomen. De gekleurde zonnepanelen zijn geïntegreerd in diverse aluminium composiet elementen, waardoor er een schuinte in de panelen kon worden gecreëerd. Door de diverse tinten in kleur is er een levendige warme gevel ontstaan. De innovatieve Kuijpers zonnegevel heeft zo een belangrijke voorbeeldfunctie gespeeld in de transitie naar duurzame energiegevels.

PROCES
Solarix en Kuijpers hebben als initiatiefnemers gevelbouwer Sorba betrokken bij het project en daarbij een subsidie ontvangen voor een deel van de ontwikkeling en realisatie van de eerste Solar Design gevel.

De aluminium cassette panelen zijn qua vorm ontworpen door Solarix als dragerelementen voor de zonnepanelen. De kleur is door Solarix ontwikkeld als complementair aan de kleur van het aluminium.

Opdrachtgever: Kuijpers
Project realisatie team: Sorba, Kameleon, Kuijpers, Solarix

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.