Bekijk de andere projecten

Solarix – Stadschouwburg Middelburg

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

32 zonnepanelen
4,48 kWp geïnstalleerd vermogen
3.460 kWh energieproductie per jaar
40 m2 oppervlakte
Renovatie
Molenwater 99, Middelburg, Nederland
51.50, 3.62
2022
Anders
Solarix | Gemeente Middelburg | Solar Engineers | Energie Anders
Gevel
Geventileerde gevel
Gekleurd
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Ja

In het kort

Verduurzamen op een mooie manier? Dat kan! In opdracht van Gemeente Middelburg heeft Solarix de stadsschouwburg in de historische stad verduurzaamd.

Galerij

In detail

Met dit project wil de gemeente laten zien dat ook op een architectonisch waardevol pand in een historische omgeving het mogelijk is duurzame energie op te wekken.
Tijdens het ontwerpproces heeft Solarix de bestaande architectuur als uitgangspunt genomen. Hierbij is gekeken naar de kleuren in metselwerk en kozijnen én de functie en uitstraling van het gebouw. De verticaal geplaatste panelen sieren daardoor als coulissen beide zijden van de hoofdingang van de Schouwburg.

SOLARIX ZONNEGEVEL
Het speciale matte design van de Solarix Line collectie heeft een uitstraling die aansluit bij het bestaande metselwerk en verwijst naar toneelgordijnen. Het design zonnepaneel zorgt voor een dynamische gevel én extra hoge energieopbrengst.

PROCES
De opdracht voor de zonnegevel is door Gemeente Middelburg gegund middels een gewonnen tender van Solarix. Solarix heeft als uitvoerende partij Solar Engineers en Energie Anders erbij betrokken voor de realisatie.

Opdrachtgever: Gemeente Middelburg
Project realisatie team: Solar Engineers, Energie Anders, Solarix.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.