Bekijk de andere projecten

Studio Solarix – Stadschouwburg Middelburg

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

32 zonnepanelen
4,48 kWp geïnstalleerd vermogen
3.200 kWh energieproductie per jaar
40 m2 oppervlakte
Renovatie
Molenwater 99, Middelburg, Nederland
51.50, 3.62
2021
Enkele woning
Solarix | Gemeente Middelburg
Gevel
Geventileerde gevel
Gekleurd
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee

In het kort

In opdracht van Gemeente Middelburg verduurzaamt Studio Solarix de stadsschouwburg in de historische stad. Met dit project wilt de gemeente laten zien dat ook op een architectonisch waardevol pand in een historische omgeving het mogelijk is duurzame energie op te wekken.

Galerij

In detail

Verduurzamen op een mooie manier? Dat kan! In opdracht van Gemeente Middelburg verduurzaamt Studio Solarix de stadsschouwburg in de historische stad. Met dit project wilt de gemeente laten zien dat ook op een architectonisch waardevol pand in een historische omgeving het mogelijk is duurzame energie op te wekken. Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van de kleurmogelijkheden van de Studio Solarix Line Collectie waarin de lijnen een subtiele kleurreferentie naar toneel-gordijnen geven. De verticaal geplaatste panelen sieren daardoor als coulissen beide zijden van de hoofdingang van de Schouwburg. Tijdens het ontwerpproces heeft Studio Solarix daarnaast de bestaande architectuur als uitgangspunt genomen, zodat de gematteerde gekleurde zonne-gevelpanelen naadloos aansluiten op de omgeving. Op deze manier wordt er een dynamische gevel gecreëerd die zorgt voor extra hoge energieopbrengst.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.