Bekijk de andere projecten

Solarix – Van Happen

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

13.500 kWh energieproductie per jaar
176 m2 oppervlakte
Renovatie
Eindhoven, Nederland
2022
Kantoor
Solarix | Kuijpers | Solarge | Avery Denisson | Omnimark
Gevel
Geventileerde gevel
Gekleurd
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Ja

In het kort

De wereld van afvalverwerking verandert. Verduurzamen en circulair denken zijn belangrijke thema’s in de branche en voor opdrachtgever Van Happen. Hun vraag was een gevel die deze waardes ook uitstraalt; een gevel die de activiteiten van Van Happen laat zien en tegelijkertijd energie opwekt.

Galerij

In detail

SOLARIX ZONNEGEVEL
In dit project is gekozen voor een combinatie van reguliere glas/glas zonnepanelen in kleur met een innovatief circulair lichtgewicht zonnepaneel. Er zijn 2 grijstinten in een vergrote dot toegepast die aansluiten bij de welstandseisen voor dit gebied. Voor de circulaire Solarix / Solarge zonnepanelen is een zonnefilm ontwikkeld en getest met eenzelfde patroon in het groen. Bij de entree zijn nog een terra en een oker panelen toegevoegd. Een andere uitdaging in het project was het montagesysteem, aangezien de ondergrond een golfplaat sandwichpaneel was en we te maken hadden met 2 types panelen. Dit hebben we met een aanpassing aan ons montagesysteem kunnen oplossen. Deze opgave heeft Solarix gestimuleerd verder te denken over onze eigen zonnegevelpanelen en een nieuwe stap te zetten in ons streven naar een circulair product.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.