Bekijk de andere projecten

Solarix – Villa Lichtenberg

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

137 zonnepanelen
17,4 kWp geïnstalleerd vermogen
9.600 kWh energieproductie per jaar
140 m2 oppervlakte
Nieuwbouw
Amersfoort, Nederland
2023
Enkele woning
Solarix | Willem van Winsen Architecten | Solar NRG
Gevel
Geventileerde gevel
Gekleurd
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee
Anouk Moerman

In het kort

Villa Lichtenberg is ontworpen als duurzame woning die energie- en onderhoudsarm is. In de woning zijn 140 m² maatwerk Solarix panelen (129 m² actief, 11 m² dummy) geïntegreerd in de gevel met een patroon van handgetekende lijnen in mosgroen en zand kleuren.

Galerij

In detail

HET PROJECT
Villa Lichtenberg is ontworpen als duurzame woning die energie- en onderhoudsarm is met een combinatie van unieke kwaliteiten. De villa ligt in een glooiend groen landschap met een dubbele woonlaag beneden, een slaapverdieping boven en een dakopbouw.

Solarix is gevraagd om samen met architect Willem van Winsen en de opdrachtgevers de gevel van de slaapverdieping als energieopwekkende gevel vorm te geven.
Belangrijk was de uitstraling en verdeling van de gevelpanelen, zonder dat de associatie met standaard zonnepanelen werd gelegd. Het resultaat is een ritmisch patroon van diverse op maat gemaakte gekleurde design zonnepanelen in de gevels.

SOLARIX ZONNEGEVEL
De gevel bestaat uit 140 m² (129 m² actief, 11 m² dummy) verschillende maten zonnepanelen, waarmee een afwisselend beeld is gecreëerd. De panelen zelf hebben een patroon van handgetekende lijnen in mosgroen en zand kleuren, welke een bijna ambachtelijke uitstraling geeft. De energieopwekkende gevel levert voldoende energie op om aan de dagelijkse energievraag van de woning te voldoen inclusief de warmtepomp en de elektrische auto.

DUURZAAMHEID
De gevel van Villa Lichtenberg werkt verwacht 9.600 kWh per jaar op. De geschatte jaarlijkse CO2-reductie van de zonnegevel Villa Lichtenberg is 7143 kg CO₂, dit staat gelijk aan de opname van 307 bomen.

INFO
Type project: Nieuwbouw
Status: Afgerond 2023
Opdrachtgever: Particulier
M² Solarix panelen: 140 m² (129 m² actief, 11 m² dummy)
Aantal panelen: 140 stuks (100 actief, 40 dummy)
Locatie: Lichtenberg, Amersfoort

Leverancier zonnegevel: Solarix
Installateur: Solar NRG
Architect: van Winsen Architecten

Geschatte jaarlijks opgewekte energie: 9.600 kWh per jaar
Geschatte jaarlijkse CO2-reductie: 7143 kg CO₂
Gelijk aan: 307 bomen

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.