Bekijk de andere projecten

Solinso – Hervensche Park

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

1114 zonnepanelen
96,6 kWp geïnstalleerd vermogen
86.000 kWh energieproductie per jaar
623 m2 oppervlakte
Nieuwbouw
Weidekruidlaan, Bijvoetstraat, Duizendbladstraat, 's-Hertogenbosch, Nederland
51.7051608, 5.3201
2019
Woningbouw - wijk(en)
Solinso B.V. | Slokker Bouwgroep Eindhoven | van der Hurk & Doeze | 100% Zonnig | Mulleners + Mulleners Architecten Amsterdam
Dak
Indak | Zonnedakpan
Zwart/donkerblauw
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee
Dick Holthuis

In het kort

Grenzend aan natuurgebied De Heinis is een groene wijk gerealiseerd met 55 energiezuinige woningen. Dit is o.a. gerealiseerd door de toepassing van laagtemperatuur vloerverwarming en Solinso zonnedakpannen in het dak, geïntegreerd tussen Wienerberger (Koramic) Actua 10 dakpannen.

Galerij

In detail

Solinso heeft Mystiek zonnedakpannen ontwikkeld die in het dak worden geïntegreerd. Ze dienen meteen als dakbedekking. Dit komt de uitstraling en esthetiek van een dak zeer ten goede. Deze zonnepanelen dakpannen zijn in eerste instantie alleen geschikt voor nieuwbouwprojecten en dakrenovaties en zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

De architectuur van Hervensche Park is klassiek met een moderne twist. Traditionele, hoge puntdaken met ruime overstekken geven een stijlvol beeld, terwijl de rustieke gevels met variatie in steenkleur voor een individueel karakter en afwisseling zorgen.

Alle woningen zijn EPC 0,0 i.p.v. de toen nog geldende EPC van 0,4. Door de toepassing van de Solinso Mystiek zonnedakpannen was dat heel makkelijk te realiseren. Bij de meeste woningen is het mogelijk geweest, door het kleinere formaat van de zonnedakpannen/zonnepanelen om meerdere dakvlakken te benutten en daardoor de bewoners optimaal te kunnen laten profiteren van een flinke hoeveelheid zelf opgewekte energie.

Wat in deze wijk voorop stond was dat de stijl van de architectuur, het gevoel van luxe en comfort voorop moest staan en niet verstoord moest worden door de zichtbare aanwezigheid van zonnepanelen op het dak, die het cachet van de wijk en aanzien van de woning anders zouden kunnen verstoren.

Doordat alle bouwpartijen voor het eerst met het Solinso product werkten, was het een behoorlijke afstemming om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, maar dat is uiteindelijk gelukt, met een voortreffelijk resultaat : een eenduidig aanzien van de wijk, waarbij alle bewoners een forse opwek hebben van duurzame energie en zeer tevreden zijn met hun woning.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.