Bekijk de andere projecten
Genomineerd

Solinso – Nieuwbouw Villa te Hilversum

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

184 zonnepanelen
18 kWp geïnstalleerd vermogen
12.500 kWh energieproductie per jaar
104 m2 oppervlakte
Nieuwbouw
Hilversum, Nederland
2022
Enkele woning
Solinso | Thuis in Bouwen | Sunforce Duurzame Energietechniek | Brummelhuis - Vestiging Meerkerk | Van der Padt & Partners
Dak
Indak | Zonnedakpan
Zwart/donkerblauw
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee
Copyright foto's en beeldmateriaal: The Art of Living Magazine - fotograaf : Dré Wouters

In het kort

De intentie bij het bouwen van deze woning was om grandeur samen te laten gaan met natuurlijke materialen, zodat de woning goed mengt in de bosrijke omgeving. Het gebruik van onzichtbare zonnepanelen stond van meet af aan vast om het architectonische ontwerp goed tot zijn recht te laten komen.

Galerij

In detail

De woning eigenaren hebben lang gezocht om de juiste architect te vinden die zou luisteren naar hun wensen ten aanzien van de woning. Die vonden ze in Arno van der Padt van ‘Van der Padt Architecten’. Van der Padt vertaalde de wensen van de klant naar een unieke villa, waarin duurzaamheid en het gebruik van unieke, duurzame materialen, in combinatie met opvallende kleuren, de woning een heldere frisse uitstraling geeft.

Om het beeld van de schildkap zo rustig mogelijk te houden en tegelijkertijd de opwek van duurzame energie zo gelijkmatig mogelijk te laten zijn is ervoor gekozen om in alle dakdelen Solinso Mystiek zonnedakpannen te integreren tussen vlakke Wienerberger Actua 10 dakpannen. In eerste instantie was er nog sprake van dat de zonne-energie installatie met optimizers of micro-omvormers uitgevoerd zou worden, maar vanwege de redelijk vlakke dakhelling en een slim ontwerp is dit pv installatie in dit dak met meerdere centrale omvormers uitgevoerd.

De uitvoering is een nauwe samenwerking geweest tussen installateur Sunforce, fabrikant Solinso en aannemer Thuis in Bouwen. De eigenaren van de woning kunnen hiermee ruimschoots in de eigen energiebehoefte voorzien en realiseren door het gebruik van alle oriëntaties van het dak een maximaal eigen verbruik en minimale teruglevering van zonnepanelen-energie.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.