Bekijk de andere projecten

Kameleon Solar – Soltech Gevel

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

42 zonnepanelen
10.5 kWp geïnstalleerd vermogen
83 m2 oppervlakte
Renovatie
Thor Park, Poort 8000 – 8300 , Genk , België
51.00, 5.54
2023
Industrie
Kameleon Solar | Soltech | Limeparts Drooghmans
Gevel
Geventileerde gevel
Gekleurd
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee
Bjørn Vijlbrief

In het kort

De zonnegevel van de nieuwe fabriek van Soltech toont het industriële erfgoed van Thor Park in Genk, België. Door het gebruik van diverse BIPV-toepassingen en zonnepanelen op het dak is de fabriek energiepositief en het productieproces CO2-neutraal.

Galerij

In detail

ColorBlast® Design – Ontwerpvertaling van een grijsschaal afbeelding
De foto op de gevel toont een mijnwerker bij het oude mijnterrein en is afkomstig uit het stadsarchief. Deze afbeelding is opgeschaald tot 7 x 12 meter en vertaald naar het ColorBlast-kleurenspectrum.
Voor gekleurde zonnepanelen die lijken op onze ColorBlast-techniek, laten verschillende kleuren verschillende hoeveelheden licht door, wat meestal onaanvaardbare niveaus van weerstand in de zonnepanelen veroorzaakt die kunnen leiden tot hotspots (een potentieel brandgevaar). Niet met onze ColorBlast Design-technologie; De eigen ontwerpvertaalsoftware van Kameleon Solar kan afbeeldingen zo vertalen dat alle verschillende kleuren binnen een acceptabel bereik van lichttransmissie vallen, waardoor het de enige veilige manier is om meerkleurige afbeeldingen op zonnepanelen te vertalen.
Onze ontwerpvertaalsoftware produceert niet alleen veilige vertalingen van een afbeelding, maar biedt ook snelle en realistische previews van het eindresultaat in verschillende vermogensbereiken, zodat architecten, eigenaren van gebouwen en ontwerpers vooraf goed geïnformeerde ontwerp- en vermogensbeslissingen kunnen nemen.

PV-productie keert terug naar Europa
De nieuwe fabriek van Soltech markeert de cruciale terugkeer van de fotovoltaïsche industrie naar Europese bodem, net zoals de fabriek van Kameleon Solar in Nederland. Dit versterkt de positie van Europa door het onafhankelijker te maken van externe energieleveranciers. Door PV-modules te produceren in de landen waar ze worden gebruikt, verkleinen we niet alleen de C02-voetafdruk van het transport, maar ook van het productieproces zelf. De Soltech-fabriek wekt bijvoorbeeld meer elektriciteit op de gebouw geïntegreerde PV-modules dan het gebruikt bij de productie van de zonnepanelen.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.