Bekijk de andere projecten
Genomineerd

Soluxa – Terracotta indaksysteem gemeente Berg en Dal

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

11 zonnepanelen
3,9 kWp geïnstalleerd vermogen
3.300 kWh energieproductie per jaar
22 m2 oppervlakte
Renovatie
Beek, gemeente Berg en Dal, Nederland
51° 50′ 0″ N, 5° 55′ 0″ E
2023
Enkele woning
Soluxa | 100% Zonnig | GSE Intégration
Dak
Indak
Gekleurd
Opaak
Standaardmaten
BIPV-T: Nee
100% Zonnig

In het kort

Voor deze woning zijn terracotta gekleurde zonnepanelen van Soluxa toegepast, met een indaksysteem van GSE Intégration. Door de kleur blijft het karakter van het gebouw behouden. Dit is een ideale oplossing voor dakrenovatie. De panelen betalen zich binnen enkele jaren terug.

Galerij

In detail

Dit project toont aan dat zonnepanelen samengaan met visueel aantrekkelijke woningen.
Daken van woonhuizen zijn de meest geschikte plek om zonnepanelen te plaatsen, want de energie wordt direct bij de gebruiker opgewekt. Voor veel huizen zijn zonnepanelen geen optie omdat zonnepanelen de esthetiek aantasten, dit geldt bijvoorbeeld voor gebouwen met een erfgoedstatus of in een beschermd stadsgezicht. Dit product biedt een oplossing voor dit type daken.

Met de plaatsing van terracotta gekleurde zonnepanelen van Soluxa in een indaksysteem van GSE Intégration, is een dak gecreëerd dat grotendeels opgaat in de kleur van de dakpannen. Ook technisch en financieel zijn Soluxa panelen een doorbraak. Het rendement is hoog, terwijl de kosten laag zijn.

De waarde van een woning wordt voor een belangrijk deel bepaald door de uitstraling. Door zonnepanelen in kleur toe te passen blijft de uitstraling behouden terwijl er wel zonne-energie wordt opgewekt.
De zonnepanelen in dit systeem vervangen de dakpannen als bouwmateriaal. Het indaksysteem heeft een waterkerende functie waardoor dakpannen niet nodig zin. Voor nieuwbouw en renovatie zal dit aanzienlijk schelen in de kosten.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.