Bekijk de andere projecten

Wienerberger – Renovatie jaren ’30 woning met de Wevolt Zonnedakpan

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

1100 zonnepanelen
11 kWp geïnstalleerd vermogen
10.000 kWh energieproductie per jaar
104 m2 oppervlakte
Renovatie
Heemstede, Nederland
2023
Enkele woning
Wienerberger | Konrad Roof Technology
Dak
Zonnedakpan
Zwart/donkerblauw
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee
Wienerberger B.V.

In het kort

Wonen in een karakteristieke, vrijstaande jaren dertig woning in Heemstede heeft niet alleen veel charme. Als het aankomt op duurzaamheid brengt het ook specifieke uitdagingen met zich mee. De Wevolt zonnedakpan bood uitkomst.

Galerij

In detail

Marc Groenewegen, een ondernemer in de energietransitie, renoveerde zijn karakteristieke jaren dertig woning in Heemstede met de Wevolt Zonnedakpan, tevreden kijkt hij terug op een succesvol project. Samen met zijn vrouw Selma en hun twee dochters heeft hij in de afgelopen jaren stapsgewijs het huis verduurzaamd. Dit omvatte onder andere het vervangen van de cv-ketel, isolatie van spouwmuur en vloer, en de installatie van een hybride Quatt warmtepomp.

Recent renoveerde hij het dak, waarbij de keuze viel op Wevolt zonnedakpannen. Marc koos deze vanwege de karakteristieke uitstraling en het vermogen om gelijkmatig energie op te wekken. In samenwerking met Konrad Roof Technology werden ongeveer 1.200 zonnedakpannen geïnstalleerd op een dakoppervlak van 220 vierkante meter. De installatie duurde bijna zes weken, maar het resultaat overtrof de verwachtingen. De zonnedakpannen zijn nauwelijks zichtbaar vanaf de straat, waardoor ze naadloos aansluiten op het uiterlijk van normale dakpannen. Hiermee wordt de authentieke uitstraling van het dak behouden.

Het systeem is sinds medio maart actief en presteert goed. Op zonnige dagen wordt al snel 35-40 kWh per dag opgewekt, wat naar verwachting meer dan 10.000 kWh per jaar zal opleveren. De zonnedakpannen zijn geplaatst op de zuid-, oost- en westzijde van het dak, waardoor er gedurende de hele dag gelijkmatig energie wordt opgewekt. Ongeveer 60% van deze energie wordt zelf gebruikt, en met de toevoeging van een thuisbatterij zal dit naar verwachting verder toenemen. Marc benadrukt dat de verduurzaming niet alleen een financiële keuze was, maar ook gedreven werd door de wens om bij te dragen aan de energietransitie en klimaatverandering.

Lees het hele verhaal op: www.wienerberger.nl/referentie/renovatie/jaren-dertig-woning-met-wevolt-zonnedakpan-heemstede.html

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.