Bekijk de andere projecten
Genomineerd

Wienerberger – Villa met Wevolt X-Roof

Zonnedak

Stem op dit project

Informatie

292 zonnepanelen
23 kWp geïnstalleerd vermogen
20.000 kWh energieproductie per jaar
120 m2 oppervlakte
Renovatie
Bilthoven, Nederland
Breedtegraad 52.1422398 | Lengtegraad 5.2263777
2023
Enkele woning
Wienerberger | Volt4U
Dak
Indak
Zwart/donkerblauw
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee
Wienerberger b.v.

In het kort

Na een werkzaam leven genieten Otto en zijn vrouw Linda van hun welverdiende pensioen. Dat doen ze vanuit hun villa in een bosrijke omgeving in Bilthoven. Om hun steentje bij te dragen aan energiebesparing, kozen ze recent voor Wevolt X-Roof zonnepanelen.

Galerij

In detail

Otto wilde de uitstraling van zijn villa behouden zonder concessies te doen aan rendement bij het installeren van zonnepanelen. Na ontdekking van de esthetisch aantrekkelijke Wevolt X-Roof panelen van Wienerberger, koos hij voor deze oplossing vanwege het verbeterde uiterlijk en hogere rendement (verwachte opbrengst 12-16 MWh per jaar). Bovendien verving Otto alle huisverlichting door ledverlichting.

Via Wienerberger.nl vond Otto Volt4U, een premium-installateur die het project aannam. Volt4U schakelde Matthias Veltkamp van Energieopwekken.nu in vanwege capaciteitstekort. Matthias adviseerde het noord-dak ook van X-Roof panelen te voorzien voor zowel esthetiek als rendement. Uiteindelijk werden circa 300 panelen in een halfsteens verband geplaatst.

Matthias en zijn team voerden het project zorgvuldig uit, met aandacht voor details zoals dubbele bekabeling en esthetische keuzes. Otto waardeerde hun professionaliteit en vakmanschap. Matthias benadrukte het zuinige materiaalgebruik, resulterend in een aanzienlijk lagere eindfactuur dan afgesproken.

Wienerberger begeleidde het project adequaat, adviseerde over details zoals nokpannenvervanging en vorstenhoeden, en toonde continu interesse in het succes van het project. Matthias’ werk leidde tot hun status als premium-installateur bij Wienerberger, iets waar ze trots op zijn.

Lees het hele verhaal op: https://www.wienerberger.nl/referentie/renovatie/renovatie-villa-bilthoven.html

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.