Bekijk de andere projecten

ZigZagSolar – Eisenhower

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

308 zonnepanelen
36,96 kWp geïnstalleerd vermogen
30.000 kWh energieproductie per jaar
Renovatie
Eisenhowerstraat, Sittard, Nederland
51.01, 5.86
2017
Woningbouw - flatgebouw(en)
ZigZagSolar
Gevel
Geventileerde gevel
Zwart/donkerblauw
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee

In het kort

In 2017 heeft ZigZagSolar in opdracht van woningcorporatie ZOwonen de zuidgevel van de Eisenhowerflat verfraaid en passend geïntegreerd in de omgeving. De gevel levert 30.000 kWh/jaar aan zonne-energie. Mede door toepassing van ZigZagSolar biedt dit gebouw nog vele jaren woongenot voor de bewoners.

Galerij

In detail

In oktober 2017 is de ZigZagSolar-gevel aan de Eisenhowerstraat in Sittard opgeleverd. Woningbouwcorporatie ZOwonen stond voor de keuze om te slopen of te renoveren. Omdat het gebouw slechts een beperkt dakoppervlak heeft in vergelijking met het bewoonde volume van het gebouw, heeft Zowonen naar mooie én duurzame oplossingen gezocht. Hierbij is het goed om aan te geven dat de gevel aan vervanging toe was.

ZigZagSolar heeft de zuidgevel van de Eisenhowerflat verfraaid en passend geïntegreerd in de omgeving. Belangrijk is dat ZOwonen haar huurders een verlaging van de woonlasten kan bieden door de elektriciteit die opgewekt wordt. De gevel levert 30.000 kWh/jaar aan zonne-energie. Dit komt overeen met maar liefst 11 huishoudens. Mede dankzij de toepassing van ZigZagSolar biedt dit gebouw nog vele jaren woongenot voor de bewoners.

Gedurende het stookseizoen leveren de ZigZagSolar-zonnepanelen ongeveer 35% meer rendement dan de zonnepanelen op het platte dak. En in de maand december zelfs 100% meer. ZigZagSolar biedt de huurders energie in de uren dat deze gevraagd wordt en is daarom ongevoelig voor saldering of overbelasting van het elektriciteitsnet.

Tijdens de montage van de ZigZagSolar-gevel zijn de bewoners niet gestoord in hun privacy en hoefden zij de woning niet te verlaten.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.