Bekijk de andere projecten

ZigZagSolar – Verstegen Spices & Sauces

Zonnegevel

Stem op dit project

Informatie

1100 zonnepanelen
135.340 kWp geïnstalleerd vermogen
100.000 kWh energieproductie per jaar
Renovatie
Industrieweg 161, Rotterdam, Nederland
2024
Kantoor
ZigZagSolar
Gevel
Gekleurd
Opaak
Maatwerk
BIPV-T: Nee

In het kort

Het is de duurzame wens van Verstegen om drie van de vier gevels te benutten voor de opwekking van zonne-energie. Deze wens is ingegeven door de noodzaak tot goede isolatie van het kantoorgebouw en de wens tot energieopwekking op locatie. Dit wordt op een bijzondere manier gerealiseerd!

Galerij

In detail

Efficiënt gebruik van verticale ruimte

Verstegen heeft de keuze gemaakt voor zonnegevels als een slim alternatief voor zonnepanelen op het kantoorgebouw. Deze beslissing is genomen door de ongunstige kenmerken van het dak, dat ongeschikt is voor zonnepanelen. Zonnegevels benutten de verticale ruimte van het gebouw op een unieke en optimale wijze en bieden een effectieve energieopbrengst, met name bij een laagstaande zon! Daarnaast zorgen de geïntegreerde gevelisolatie en het effectieve ontwerp ervoor dat energieverlies wordt geminimaliseerd.

Hoe het ZigZagSolar Systeem gevels transformeert in energiebronnen

Op de gevel worden gepatenteerde ZigZagSolar zonnepanelen aangebracht, die zorgen voor een uitzonderlijk hoge energieopbrengst waarbij de toevoeging van het esthetische aspect ook belangrijk is.
Dit unieke design maakt het mogelijk om in stedelijke omgevingen op een bijzondere manier energie op te wekken. De ZIG bestaat uit het zonnepaneel dat naar de zon wijst. De ZAG bestaat uit composiet-elementen die vanaf de straat goed zichtbaar zijn. Dit vernuftig ontwerp zorgt voor minder belasting van het stroomnet en een hogere waarde van de energie. Het verticale ontwerp levert energie wanneer je het nodig hebt. De zonnegevel realiseert een hoge opbrengst in de ochtend, avond en in het stookseizoen, wat resulteert in een gelijktijdig gebruik van de opgewekte energie.

Breng je stem uit

Elk jaar wordt er een BIPV Publieksaward uitgereikt voor het project die door de bezoekers van de BIPV Nederland website wordt gekozen als favoriete project. Door jouw e-mailadres in te vullen, breng jij jouw stem uit voor dit project. Let wel op, jouw stem telt maar voor één project dit jaar!
U kunt per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen.
Stem op dit project
Er is een bevestigingsmail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de mail om uw stem definitief uit te brengen.