Bekijk meer nieuwsberichten

SAIA: ZigZagSolar als een van de winnaars

06 januari 2021

ZigZagSolar, partner van BIPVNederland, is een van de 8 winnaars van de Sharjah Advanced Industry Accelerator (SAIA) van de Sharjah Research Technology & Innovation Park uit de Verenigde Arabische Emiraten. Namens BIPV Nederland feliciteren wij ZigZagSolar met dit geweldige resultaat!

Sharjah Research Technology & Innovation Park

Dit park heeft als doel een innovatie-ecosysteem te ontwikkelen en te beheren binnen een vrije zone. Onderzoek en ontwikkeling wordt bevordert en bedrijfsactiviteiten en de triple helix-samenwerking van de industrie, de overheid en de academische wereldondersteuning krijgen ondersteuning. Bovendien lanceerden zij dit online acceleratorprogramma dat zich richt op geavanceerde industrieën om wereldwijde reisbeperkingen te bestrijden en om getalenteerde startups van over de hele wereld de kans te geven.

Deelnemers van de SAIA

Startups van over de hele wereld konden meedoen aan de Sharjah Advanced Industry Accelerator met een MVP of een in de markt bewezen oplossing voor de uitdagingen van Industry 4.0. Wel moesten deze MVPs klaar zijn om de VAE- en MENA-markt te verkennen. Uiteindelijk waren er 550 aanmeldingen uit 50 landen. Een selectie van 8 innovatieve startups kreeg de kans deel te nemen aan het programma. Dat liep van juni 2020 en werd afgerond in december 2020.

Deelnemers SAIA
De deelnemers van SAIA

Begeleiding en vervolg van de SAIA

De startups werden kregen begeleiding door verschillende grote bedrijven uit de hele wereld, waaronder Siemens, WSP en Bee’ah. Tijdens het begeleidingsproces lag de focus op de MVPs door zowel individueel mentorschap als groepssessies. De finalisten hebben toegang tot investeringen om hun project op te schalen, evenals een hoofdprijs van $ 100.000. Dit laatste ontvangen zij in de vorm van een gratis beurs, bedrijfsincubatie en marketing. Ook krijgen de finalisten ondersteuning in de VEA voor pilots en markttoegang.

ZigZagSolar

Zigzagsolar is de volgende generatie energieke architectonische gevel – met alle voordelen van zowel een PV-systeem én een architectonische gevel. Dit doen zij door middel van energiegeneratie met een toekomstbestendig en esthetisch verantwoord ontwerp met maximale mogelijkheden voor architecten. Zo maken zij gevels met ongekende ontwerpmogelijkheden door gebruik te maken van verborgen pv-panelen gericht naar de zon en decoratieve reflectiepanelen gericht naar de omgeving.

Wilt u een QuickScan van ZigZagSolar? Lees hier meer.