Bekijk meer nieuwsberichten

Solarix Design Façade in Helmond

17 december 2018

Onze partner Kameleon Solar heeft in samenwerking met Studio Solarix, Sorba en Kuijpers een nieuwe gevel voor het kantoor van Kuijpers in Helmond gerealiseerd! Vorige week werd met een spetterende opening de oplevering van deze energie-opwekkende design gevel gevierd. Hieronder volgt het officiële persbericht. Kijk voor meer projectinformatie, foto’s en de video op de Kameleon Solar website. Lees ook de artikelen over deze prachtige gevel van Cobouw en de Ingenieur. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Persbericht, 13 december 2018

Innovatief solar design Solarix gelanceerd op Kuijpers gevel

Beauty en brains gecombineerd in wereldprimeur van dutch design gevel

Vandaag is de innovatieve,energie-opwekkende, designgevel van Studio Solarix op het kantoor van Kuijpers te Helmond gelanceerd. Het design laat zien hoe zonne-energie, design eninteractiviteit naadloos in elkaar overvloeien. Voor de realisatie werdintensief samengewerkt tussen Studio Solarix, Kuijpers, Kameleon Solar(zonnecellen) en Sorba (productie en montage). Het project is mede tot standgekomen dankzij SPARK Campus en de steun van de gemeente Helmond.

Het geïntegreerde concept van de start-up werd in Helmond voor het eerst toegepast op deze schaal. Een nieuw project, op  de gevel van de nieuwe gezonde werkomgeving van Pharos in Hoofddorp, volgt komend voorjaar. Studio Solarix is ontstaan vanuit kunstenaar Reinier Bosch en architect Marloes van Heteren, die samen het principe ‘solar design’ groot willen maken.

Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers en Zakenvrouw van het Jaar 2018, zag direct het potentieel van het concept toen zij kennismaakte met Studio Solarix. Daaropvolgend creëerde zij, namens Kuijpers, de mogelijkheid de gevel hiermee te voorzien. De design zonnetegel maakt het mogelijk energie op te wekken en tegelijkertijd meer identiteit en uitstraling aan een gebouw te geven. Met dit idee won Studio Solarix in 2016 al de solar challenge van de Dutch Design Week en combineren zij innovatie, uitstraling en een praktische insteek voor grote uitdagingen zoals energietransitie, precies dat wat Dutch Design zo bijzonder maakt.