Bekijk meer nieuwsberichten

Vakbeurs Energie 9-11 Oktober

05 oktober 2018

Ook dit jaar is BIPV Nederland met een stand aanwezig op de Vakbeurs Energie. De beurs vindt plaats van 9 tot 11 oktober in de Brabanthallen. Daarnaast zijn drie van onze partners aanwezig met een eigen stand: Wellsun, Q-Roof en Solinso. Onze stands zijn de vinden bij stand A41 in hal 5.

Wellsun demonstreert een model van hun Lumiduct, een transparante elektriciteit opwekkende zonwering die het welbevinden van de gebruiker vergoot en interactieve communicatie met de omgeving mogelijk maakt. Iedereen kan langskomen om de Lumiduct bewegend te zien, waarmee gevisualiseerd wordt hoe het actieve volgsysteem van de zon werkt. Men kan ook een prototype vinden waarbij LED’s geïntegreerd zijn in het paneel.

Q-Roof staat daarentegen voor onzichtbare verduurzaming. Q-Roof is (vooral) toepasbaar voor monumenten en plaatsen waar zonnepanelen en collectoren eigenlijk niet mooi genoeg zijn. Via aluminium vingers wordt zonnewarmte opgevangen die vervolgens gebruikt kan worden voor tapwater of de cv-ketel. Op deze manier wordt de warmte van de zon op een efficiënte manier gebruikt maar wordt de esthetiek van het gebouw niet aangetast.

Ook Solinso is aanwezig, een Nederlandse producent van zonnedakpannen. De Mystiek zonnedakpannen hebben een hoog rendement en presteren daardoor even goed als een standaard zonnepaneel dat bovenop de dakpannen gemonteerd wordt. Bovendien zijn ze onzichtbaar in het dak te verwerken. Solinso groeit snel en inmiddels zijn al 200 woningen gerealiseerd! Naast de uitvoering helpt Solinso ook bij het ontwerp van het zonne-energiesysteem.

Bent u geïnteresseerd in de stichting BIPV Nederland of wilt u meer weten over deze bedrijven en hun producten? Kom dan langs onze stands! Daar zijn de producten te zien en kunnen wij uw vragen beantwoorden.