Bekijk meer nieuwsberichten

Viridian Solar en VELUX in harmonie op uw dak

27 februari 2020

Viridian Solar kondigde deze maand een samenwerking aan met VELUX gericht op de naadloze combinatie van dakgeïntegreerde solar PV en dakramen. Viridian Solar heeft een nieuwe set gootstukken geïntroduceerd die is gekoppeld aan de VELUX ODL Solar Integrator. Ingenieurs en ontwerpers van de beide bedrijven hebben nauw samengewerkt om de compatibiliteit, betrouwbaarheid en robuustheid van die combinatie te waarborgen.

De ClearlineFusion VELUX integrator (F16-VC) is compatibel met de VELUX ODL in MK08 (780 x 1398 mm) raamafmetingen.

Helle Vejlgaard, directeur Product Category Management van VELUX A/S, verwelkomde de aankondiging en zei:

“Doordat ontwikkelaars steeds meer inzetten op het bouwen van energie-efficiëntere gebouwen, veranderen daken om zo CO2-vrije energie op te wekken. Bij deze overgang is het belangrijk om rekening te houden met het binnenklimaat van het gebouw. Onze samenwerking met Viridian Solar heeft een prachtige combinatie van solar PV en dakramen opgeleverd, waardoor huiseigenaren via hun dak toegang hebben tot daglicht en frisse lucht en daardoor een comfortabeler en gezonder binnenklimaat hebben.”

Stuart Elmes, CEO van Viridian Solar voegde hieraan toe:

“In landen zoals Noorwegen en Nederland zien we al woningen met daken die bijna volledig gevuld zijn met ingebouwde zonnepanelen en andere geografische markten zoals het VK gaan dezelfde richting op met nieuwe bouwvoorschriften. We zijn verheugd dat ontwikkelaars nu een hoogwaardige oplossing kunnen kiezen door het indakzonnepanelensysteem ClearlineFusion te combineren met VELUX-dakramen die naadloos met elkaar zijn geïntegreerd. We hebben genoten van het samenwerken met collega’s van VELUX om klanten deze nieuwe opties voor dakontwerp aan te bieden en kijken uit naar de voortzetting van onze samenwerking.”

De VELUX ODL Solar Integrator is verkrijgbaar bij VELUX-dealers. De ClearlineFusion F16-VC is verkrijgbaar bij Viridian Solar-dealers vanaf april 2020.